Рушащият се стадион "Пловдив" възкръсва, кметът разясни как

Полуразрушеният и недостроен стадион „Пловдив“ ще доживее своя нов живот. През тази година за най-големия и единствен двуетажен стадион в България, общината под тепетата е предвидила 600 000 лв. за основен ремонт.

Той е включен в разчета за финансиране на капиталовите разходи и фигурира като „Функция 07“ в графата „Основен ремонт на дълготрайни материални активи“.

Кметът Иван Тотев внесе и много важно уточнение за всичко, което ще се случи със спортното съоръжение:

„Това не означава, че започваме веднага с ремонта. От тази сума 100 000 лв. са предвидени за изготвянето на проект колко и какво ще струва самият ремонт. Архитект Вальо Маринов вече работи в тази насока“.

Така едва след готовия проект ще стане ясно колко точно ще струва цялостният ремонт. С остатъка от сумата ако се прецени, че ще са достатъчни, може да се започнат ремонтни дейности още тази година.

Добри новини има и за Локомотив. Концесиите на комплекса в Лаута и на терена за тренировъчна база в "Тракия" влезнаха в програмата за Общинските и спортни съоръжения в града. Тепърва обаче предстои работата по концесииите в комисиите, преди те да влезнат за гласуване в Общинския съвет.