Румениге: Карло ми е приятел, но Байерн е по-важен

снимка: twitter.com

Генералният директор на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге благодари на Карло Анчелоти за свършената работа в клуба и сподели, че му е изключително тежко да се раздели с италианеца. Карлето бе уволнен от баварците днес след спешна среща на ръководството, породена от срамната загуба с 0:3 от ПСЖ в Шампионската лига. Босът призна, че специалистът е негов близък приятел, но каза, че най-важно за него е състоянието на любимия клуб и именно това е предизвикало неговото решение.

"Представянето на нашия отбор от началото на сезона не отговаря на нашите очаквания", заяви Румениге. "Двубоят в Париж ясно показа, че трябва да направим нещо. Днес аз и Хасан Салихамиджич (б. а. - спортният директор) проведохме сериозен разговор с Анчелоти и го информирахме за нашето решение. Искам да благодаря на Карло за работата заедно и искрено съжалявам, че нещата се развиха по този начин. Карло е мой приятел и ще си остане такъв, но бяхме длъжни да вземем професионално решение за доброто на Байерн. Сега очаквам отборът да подобри представянето си, за да можем да изпълним целите си", сподели бившият футболист на баварците. 

Временен наставник на немския шампион ще бъде помощникът на Анчелоти Уили Саньол. Байерн вече работи по договаряне на постоянен наследник на бившия треньор на Милан, Реал (Мадрид) и ПСЖ.