Рони О'Съливан прегази Мърфи за 6-а титла от UK Championship в Йорк

Рони О'Съливан спечели титлата на втория по престиж турнир в света на снукъра - UK Championship. Ракетата би с 10-5 фрейма Шон Мърфи и по безапелационен начин заслужи над 170 000 паунда, които го изкачват на второ място в ранглистата след водача Марк Селби. Очакванията на букмейкърите и феновете за краен успех на английската звезда в снукъра се оправдаха и той завоюва шеста купа от тази надпревара.

Геният от Чигуел имаше доста убедителен рейд в Йорк, ако изключим срещата му с младока Съни Акани. Тайландецът бе на косъм от победа над Рони, но само липсата на късмет осуети супер сензация. 

Тази вечер Ракетата разби с 6:1 фрейма Мърфи и така заличи равностойния снукър от следобедната сесия, когато резултатът бе 4-4 партии. За претърпелия поражение Шон остава утехата от около 70 000 паунда. 

Рони зарадва пълната "Барбикан Сентър" с няколко сенчъри брейка, които наниза за минути тази нощ. Шон Мърфи пък сякаш не издържа психически и не си повярва, че може да даде по-сериозен отпор на своя именит опонент. При няколко опита за вкарване на дълга червена топка Шон обърка тотално нещата и така оставяше лесна маса за Рони. "Сейфти" играта на Мърфи също не бе на висота и това тотално го обрече на загуба. 

UK този сезон се превърна в турнир, който бе апотеоз на атакуващия снукър. Цели 99 сенчъри брейка бяха направени в хода на надпреварата. От утре стартира друг класически турнир - откритото първенство на Шотландия