Роналдиньо пусна емоционално послание след отказването

Бразлиският гений Роналдиньо сложи официален край на кариерата си вчера. Магнетичният зъбатко, на когото всички се възхищаваха за начина му на игра и забавление на терена отправи своето послание във Фейсбук:

„Благодаря ти, Боже мой, за живота, който ми даде. За семейството, приятелите, професията ми. След три десетилетия посветени на футбола, казвам сбогом на най-голямата ми любов, на сбъднатата ми мечта.

Правих това, което обичах. Общо 20 години като професионалист. Изживях мечтата на едно дете – всеки миг, всяко пътуване, всяка победа, равенство, загуба. Националният химн, преминаването през тунела, съблекалнята, стъпването на игрището. Обувките ми, с които давах и добри и лоши пасове. Отдаването на почит към заслужилите футболисти, онези, на които се възхищавах и се възхищавам и до днес… Както и да е, всичко беше невероятно. Баща ми и семейството ми ме подкрепяха много, за да стигна до тук. Това беше колективен успех. Завършихме първи етап от тази красива история.

Вие ме познавате. Знаете, че съм срамежлив и не говоря твърде много, но искам да ви благодаря от сърце и душа. За да правя това, което обичам, помогна всеки – треньорите, инструкторите, директорите, президентите, феновете, които бяха с мен и срещу мен, шофьорът на автобуса, домакина, съдията, пресата… Благодаря ви, че създадохме заедно тази история. Без вас нямаше да бъде възможно.

През месец март ще обявя как ще се сбогувам официално с футбола и какво смятам да правя след това. Засега ви казвам просто моето „Благодаря!“.

Благодаря на всички за посланията и обичта. Прегръщам ви! Бях много щастлив да певърна футбола в мой живот и професия“, написа Роналдиньо.