Рокада във волейболния Черно море - треньорът стана директор

Рокада настъпи във ВК Черно море (Варна), като досегашният треньор на мъжкия отбор - Юли Тупанков се оттегля от този пост. Специалистът обаче не напуска клуба, а преминава на друга длъжност, като става спортен директор и ще оглавява детско-юношеската школа на клуба.

Така за момента варненският тим, който играе в Суперлигата на България е без треньор, като вече се водят преговори за този пост.

„Тази промяна стана по мое желание“, уточнява за BGvolleyball.com досегашният треньор Юли Тупанков. „Целта ми е в Черно море да бъде изградена една много силна детско-юношеска школа по волейбол. Да станем един от факторите при подрастващите.  Във Варна винаги се раждат таланти, сега идва момента да обърнем внимание на младите състезатели, да подобрим работата с тях и да ги развиваме. Искаме да имаме добри резултати в бъдеще. А накрая да създадем и женско направление, като така школата да бъде в завършен вид“, допълни още Юли Тупанков.

Специалистът вече има планове за новата си работа, като първото, с което ще се захване ще бъде известно преустройство във втората зала, която позва клуба - "Владислав", като ще бъдат направени две игрища на терена в нея, за да може повече деца да тренират едновременно.