Роджър Федерер пропуска Ролан Гарос: Ще рискувам ако участвам, не съм готов

снимка: БГНЕС/EPA

Носителят на рекордните 17 титли от Големия шлем Роджър Федерер ще пропусне започващото след броени дни Открито първенство на Франция. 

Новината бе обявена именно от швейцареца в официалната му страница във Facebook.

"Съжалявам да обявя, че взех решение да не играя на тазгодишното Открито първенство на Франция. Цялостното ми физическо състояние е в постоянен прогрес, но все още не съм на 100% и чувствам, че ще бъде излишен риск да играя на този турнир без да съм наистина готов", сподели в социалната мрежа шампионът на "Ролан Гарос" за 2009 година.

"Не взех лесно това решение, но исках да съм сигурен, че ще мога да играя през останалата част от сезона, а това ще помогне и за удължаването на кариерата ми. Оставам мотивиран докрай и моят план е да бъда на най-високо фитнес равнище преди да се завърна в ATP тура за предстоящия сезон на трева. Съжалявам за моите фенове в Париж, но чакам с огромно нетърпение да се завърна на "Ролан Гарос" през 2017 година", добави дългогодишният лидер в ранглистата на ATP, който в момента е №3 в света.

По този начин Федерер ще пропусне първи турнир от Големия шлем от 1999 година, когато не се класира за основната схема на надпреварата в САЩ.

От тогава той записа рекордните 65 участия на турнирите от Голямата четворка.