Родните клубове прибират над 7 милиона заради Лудогорец и Боби Михайлов

снимка: ludogorets.com

УЕФА ще плати на българските клубове над 7 милиона лева заради страхотното представяне на Лудогорец в Шампионската лига през миналия сезон, пише "Блиц". Европейската футболна централа ще преведе 3,6 милиона по сметката на българската Професионална футболна лига от фонд солидарност за развитие на детско-юношеския футбол за сезон 2016/2017.

До момента тези средства бяха едва между 300 хиляди и 728 хиляди евро и се поделяха между тимовете от Първа и Втора лига. За пръв път обаче ще бъдат отделени средства за развитието на аматьорския футбол, като пари ще получат и клубовете от Трета лига. Със средства ще бъдат снабдени и юношеските национални отбори на България.

Увеличението от 5 до 10 пъти е заради участието на Лудогорец в груповата фаза на Шампионска лига и позициите на Борислав Михайлов, който е член на Изпълнителния комитет на УЕФА втори пореден мандат.

Всеки отбор от Първа лига ще получи допълнителни 300 хиляди лева, а тимовете от втория ни ешелон ще вземат по 100 хиляди. Това ще се случи до началото на март 2018 година.