Роден рефер с пробив в УЕФА и шанс за важни наряди

Пловдив отново може да има футболен рефер на световно ниво след ерата Атанас Узунов. 17 години, след като Узунов окачи свирката на пирона, по пътя му пое Георги Кабаков. Скромният кючукпарижанин получи поредно признание от Съдийската комисия към УЕФА, попадайки в списъка на съдиите, които ще се подготвят за мачовете в Шампионската лига и Лига Европа напролет. 

Българинът, който Sporta.bg научи, че е луд по марката БМВ, е в групата за семинара в Малта, който ще се проведе в края на месец януари. На него ще присъстват всички топ арбитри, които ще получават наряди за елиминационната фаза на двата водещи клубни турнира в Европа. Георги попада в този списък за първи път след повече от 10 години.

Тази покана означава, че почти сигурно следващия сезон Кабаков ще попадне в по-горна група на ранглистата на международните съдии на Стария континент, като това ще бъде официализирано през месец юни 2018 година.

При добро представяне на семинара в Малта се очаква Кабаков да получи наряд за 1/16-финалите в Лига Европа. Георги Кабаков вече свири два мача в груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир и се справи без забележки.