Реджеп Ердоган обяви звезда от НБА за въоръжен терорист

снимка: ClutchPoints

Звездата на НБА Енес Кантер вече е издирван в родната му Турция, след като властите го обвиниха, че членува в антиправителствена "терористична група". Центърът на Оклахома не само не се разтревожи, но се изсмя на Ердоган и компания.

Турският вестник "Daily Sabah" съобщи за издадена заповед за арест на Кантер. Според изданието баскетболистът е член на "въоръжена терористична организация". Името на групата не се споменава.

Повечето хора вярват, че преследването на Енес се дължи на симпатиите му към религиозния водач Фетулах Гюлен, пише offnews. Последният е сериозен критик на управлението на президента Ердоган.  

Енес Кантер се подигра на заповедта за арест с пост в Туитър: "Не може да ме хванете. Ха -ха-ха! Не си губете енергията. Аз ще дойда в Турция, за да се изплюя в грозните ви, изпълнени с омраза лица".  

Наскоро Енес Кантер беше задържан на летището в Румъния, след като се оказа, че властите в родината му са анулирали паспорта. Той все пак продължи към САЩ, където вече е подал молба за гражданство.

Припомняме, Ердоган обяви за свой враг и най-голямата легенда на футбола Хакан Шукур. Бившият голмайстор на Галатасарай също живее в САЩ и симпатизира на Гюлен.