Разясниха защо краката на колоездач от Тур дьо Франс изглеждат шокиращо

Бившият лекар на отбора по колоездене FDJ Жерар Гийом даде научно обяснение защо краката на полския участник в Тур дьо Франс Павел Полянски изглеждат по този шокиращ начин, както се вижда на снимката по-горе.

Самият лекар признава, че първоначално и той е бил потресен, като в първия момент си е помислил, че това са крайниците на труп, подготвен специално за упражнение на студенти по медицина, но след това анализира комбинацията от причини, довели до шокиращата визия.

Изминаването на 2800 км с колело натоварва изключително мускулите, които трябва да бъдат подхранвани с кръв или васкуларизация. Повишената нужда води до натоварване на венозната система до крайност.

Колоездачите на практика нямат подкожна мазнина, заради режима си на хранене и тренировки, което позволява на вените да изпъкват по този начин при свръхнатоварване, пише offnews. Друг фактор е специфична диета, която се прилага от 3-4 години за бързо сваляне на килограми.

За състезател в добра форма се приема такъв, чийто вени вече са изпъкнали, тъй като това показва, че е премахнал всяка мазнина от тялото си. Подобни кадри е пускал и лидерът на Тура Крис Фрум, но според д-р Гийом състоянието на поляка определено буди притеснения, тъй като показва нещо съвсем екстремно.