Първият треньор на Радо Янков пред Sporta.bg: В началото имахме проблеми, но талантът му си личеше

снимка: SPORTA.BG

Първият треньор на носителя на Световната купа по сноуборд Радослав Янков - Васил Милчев също бе част от празненствата вчера на площад "Олимпийски" в град Чепеларе.

След като получи различни благодарствени писма и награди от кметицата Славка Чакърова, Васил Милчев се съгласи да каже няколко думи пред Sporta.bg за първите стъпки на шампиона на пистата.

"Радо дойде при мен през 1998 година, тогава бе само на 8. Аз тренирах други две момчета и бе много трудно, тъй като нямаше никакво финансиране и трите момчета имаха общо един сноуборд и едни обувки. Редуваха се - първо се спускаше един, след това втори и накрая трети.

Може да звучи не чак толкова лошо, но се замислете: едно от момчетата например носеше 38 номер обувки, второто 42-ри, а третото 45 номер - беше много трудно за момчетата.

Талантът на Радо обаче си пролича още от началото. Явно бе за всички, че той има какво да даде на този спорт. За нас остана единствено да надграждаме.

Така се стигна до 2003 година, когато Радо стана Световен шампион за възрастта си. Той бе само на 13, двамата бяхме в Италия и там той показа, че има бъдеще в този спорт."

Първият треньор на Радо Янков пред Sporta.bg: В началото имахме проблеми, но талантът му си личеше