Предстои хендикап турнир по снукър в София

Любителите на снукъра в България ще имат възможност да изпробват способностите си на зеленото сукно на 22.02.2014 година от 11 часа, когато в спортен бар „Академията” ще се проведе второто състезание от веригата The Academy Snooker Handicap Series - турнири по снукър със специално разработена хендикап система*, даваща равен шанс на всички участници.

Форматът е 3 от 5 фрейма, 15 червени, а таксата за участие във всеки турнир е 13 лева за записалите се до 18:00 ч. в деня преди турнира и 15 лева за записалите се до началния час в събота, като 10 от тях отиват за наградния фонд, който ще се разпределя по следния начин: 1-во място – 55%, 2-ро място – 25%, 3-то място – 10%.

Записване на място в „Академията” или на телефона на клуба – 0877 147 147, повече информация на www.gamemasters.eu

Победител в първото издание на надпреварата, провела се в началото на месец февруари, стана Вергил Мавродиев. На финала той победи с 3:1 фрейма Братислав Кръстев, който от своя страна осъществи най-високата точкова серия – 87.

* Целта на хендикап системата е да уравновеси шансовете на всичи участници, като всеки от тях ще има свой ранк (от 1-ви до 10-ти). Разликата между всеки ранк е 10 точки, т.е. играч с 3-ти ранк дава на играч с 2-ри ранк 10 точки преднина в началото на всеки фрейм.

На първия турнир играчите преминават през така наречения face control, с други думи, всеки от тях получава ранк на базата на своите възможности, а за всеки следващ турнир системата се грижи да покачва или да сваля този ранк в зависимост от представянето на играчите.