Порше иска да се завърне във Формула 1

снимка: twitter.com

Германският автомобилен гигант Порше обмисля сериозно варианта да влезе във Формула 1. Тимът ще прекрати състезателната си програма в "24-е часа на Льо Ман" в най-високия клас LMP1 в края на тази година. Това ще позволи на немците да освободят бюджет, който да им позволи завръщане във Формула 1. Машина на Порше не се е състезавала в този моторен спорт от 1991 година насам.

Иначе плановете на компанията наистина са доста амбициозни, щом тя приключва участието си на "Льо Ман". Порше е абсолютен хегемон в надпреварата с цели 19 титли в историята. Те спечелиха и в последните 3 години, затвърждавайки статута си на доминант.

"Формула 1 е едно от най-апетитните места за нас като компания. Както знаете, влизаме като отбор във Формула Е, където технологичното развитие също е голямо. Като доставчик на двигатели обаче винаги е вълнуващо за нас, когато има възможност да се върнем във Формула 1", сподели финансовият директор на Порше Лутц Мешке.

"Развълнувани сме от разговорите с новите собственици и Рос Браун. Те явно ни показаха, че спортът е тръгнал по нов път, много по-близък до нашата философия за развитие на моторния спорт", каза германецът.