Подарихме на Сърбия медал от Евроволей 2017

Много жалка във важните моменти България падна с 0:3 гейма от Сърбия в четвъртфинал на Европейското по волейбол. Нашите водеха в резултата във втория и третия гейм, но в крайна сметка "плавите" ни съкрушиха разгромно. 

западните ни съседи стартираха по-активно в първата част. Играчите на Никола Гръбич затрудниха българския тим със силния си сервис, бяха и по-успешни в атака. Преломният момент в първия гейм бе при 10:9 за Сърбия. Две блокади срещу Розалин Пенчев и Цветан Соколов и грешкa при мрежата за нашия тим дадоха преднина от 4 точки на противника, която бе запазена до края.

България се окопити влезе по-добре във втората част като излез напред с 5 точки при 9:4. Волейболистите на Пламен Константинов обаче не успяха да задържат аванса си. Сърбия изравни при 11:11, отново взе инициативата и въпреки промените, които нашият селекционер направи в състава, съперникът поведе с 2:0.

Във втория гейм в игра за България се появиха Георги Сеганов, Тодор Скримов и Теодор Тодоров, които останаха на полето и в третата част. 

В третия гейм направихме всичко възможно, за да подарим победата на Сърбия. Имаха няколко сетбола, но наивно не ги реализирахме. Водехме с 24:22, но в крайна сметка паднахме с 28:26. Наистина брутална липса на самочувствие дари на съперника успеха, а респективно и минимум бронзов медал от първенството на Стария континент в Полша.

Сърбия продължава на полуфиналите, където ще срещне тима на Германия.