Петя Неделчева с две титли на държавното първенство

Най-добрата българска състезателка Петя Неделчева от клуб "Левски-Люлин" спечели титлата на сингъл жени и на смесени двойки на държавното първенство по бадминтон, което се провежда в столичната зала "София". Възпитаничката на Орлин Цветанов беше водачка в схемата на сингъл.

 

В спора за титлата тя се наложи над втората ракета Линда Зечири (Академик София) с 21:14, 19:21, 21:17 гейма в оспорван мач, който продължи близо час и половина. Неделчева, която игра с настинка, спечели 12-та титла на сингъл от държавно първенство в кариерата си. Тя има и 15 титли на двойки. На полуфиналите Петя Неделчева победи Мария Мицова (Приста Русе) с 21:11, 21:8 гейма, а Зечири се наложи на третата поставена Божидара Топузова (БК Хасково) с 21:10, 21:11 гейма. Мицова и Топузова взеха бронзовите отличия.

 

Титлата при мъжете спечели номер 1 в схемата Иван Русев (ВИАС София), който на финала се наложи над Владимир Шишков (СКБ Стара Загора) с 21:16, 21:12 гейма. На полуфиналите Шишков не игра, след като номер 2 в схемата Саркис Агопян (ВИАС София) се отказа поради контузия. Агопян и Владимир Методиев са бронзови медалисти.

 

На двойки жени шампионки са Мила Иванова (СКБ Стара Загора) и Мария Мицова (Приста Русе). Финалният мач беше прекратен поради лекараска забрана в третия гейм, след като Димитрийка Димитрова се контузи. Димитрова игра заедно с Виктория Желева. Двете са от СКБ Стара Загора. Иванова и Мицова загубиха първия гейм със 17:21, спечелиха втория с 21:11, а в третия при 6:6 срещата беше прекратена.

 

Във финалния мач на двойки мъже Владимир Методиев и Юлиан Христов (ВИАС София) победиха Гергин Недялков (НСА София) и Иван Русев (ВИАС София) със 7:21, 21:13, 21:13 гейма.

 

На смесени двойки номер 1 в схемата Владимир Методиев (ВИАС София) и Божидара Топузова (БК Хасково) загубиха от Петя Неделчева (Левски-Люлин) и Иван Русев (ВИАС София). Неделчева и Русев се наложиха с 21:15, 12:21, 21:16 гейма. Русев приключва първенството с два златни и един сребърен медал.