"Петлите" тръпнат: Дано не се повтори българския кошмар от 1993

снимка: twitter.com

Цяла Франция е на тръни заради предстоящия мач с България от световните квалификации през месец октомври. "Петлите" още си спомнят ужаса от "Парк де Пренс" на 17 ноември 1993 година, когато "Господ беше българин". Колегите от местното издание "Фигаро" се ужасиха, спомняйки си за великия гол на Емо Костадинов, който изхвърли сънародниците им от Мондиала. Те не искат да преживяват отново този срам, но са още по-притеснени, че Петър Хубчев, който участваше в онзи мач, сега сам води "лъвовете" към победа.

"Този катаклизъм срещу Люксембург може да ни изиграе лоша шега. Защото победата в София не е лесна задача. За разлика от нас, българите са перфектни у дома и имат четири победи в четири мача. При това там окапаха тимове като Холандия и Швеция. И Люксембург.

Освен това, хората на Петър Хубчев дебнат от засада от четвъртото място и имат шанс дори да са първи, ако ни победят. Той със сигурност си мечтае още веднъж да разбие на пух и прах френските мечти, така както го направи в онази кошмарна и тъжна нощ на 17 ноември 1993 г. на "Парк де Пренс", когато беше част от българския състав.

И той определено има козовете си. Холандците, например, ядоха прахта през март на "Васил Левски". А Франция ще е без Пол Погба. Но пък е с достатъчно класа да се справи с 52-ите в света българи в дома им под красивата планина Витоша", пише в материала си вестник "Фигаро".