Пената култов: Всеки по 10 процента и стават 100, нека да вкарат половин гол, но да е за нас

снимка: cska.bg

Легендарният треньор на ЦСКА и на българския национален отбор по футбол Димитър Пенев даде съвети на "червените" как да преодолеят Витоша (Бистрица). Той сподели също, че мачът със Септември е бил много труден и упрекна състезателите, че не са реализирали повече попадения. Пред официалната телевизия на клуба Пената коментира в типичния си стил как трябва да се изиграе един мач срещу подобен отбор.

"Има ги тези мачове в историята и в бъдеще ще ги има. Всичко зависи от настройката на самите футболисти. Недопустимо е в отделни мачове футболистите от нашия състав да правят такива грешки и да нямат остротата към гола. Винаги трябва бързо да се търси вкарване на гола в тези мачове - да бъде половин, но да е за нас", сподели Пенев. 

"Трябва всеки един да даде от себе си 10 процента и тогава стават 100. Вратарят си е вратар, той не е полеви футболист. Другите да дадат 100 процента и тогава може да падне гола. Ние, феновете, чакаме винаги попадението."

"Трябва играчите да са постоянно концентрирани. Да не се оплакват с жегата или нещо друго. Ако мачът със Септември е бил труден, то този с Витоша ще бъде още по-труден", категоричен е живата легенда на българския футбол.