Паро закла Каранга: Махайте го, ще намерим петима като него!

снимка: lap.bg

Легендарният треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов заяви от личен опит, че нападателят Фернандо Каранга върти номера на ЦСКА-София, като отказва да се завърне от Бразилия. Голмайсторът на Първа лига е в родината си и отказва да се включи в лагера на "червените", тъй като обмисля оферта от Китай.

Паро обаче посъветва клуба да продаде веднага Каранга, ако получи добра оферта. 72-годишният бивш треньор заяви, че никой не е по-голям от ЦСКА и никой не може да си позволява подобни своеволия. 

"Закъснението на Фернандо Каранга се превърна в тема номер едно в българския футбол през последните дни. Отсъствието му по никакъв начин не ме изненадва и дори очаквах да се случи нещо подобно. Каранга знае, че е важен за ЦСКА и затова си позволява повече.

Очаквам да се върне, но ще е изпуснал значителна част от подготовката, няма да е готов на сто процента и през пролетта няма да е същият играч. Ако някой е готов да плати добри пари за него - да го продават, без да се замислят. С полученото ще се намерят петима като Каранга. ЦСКА може без всеки!", заяви Никодимов пред "Тема Спорт". 

"Допускам, че Каранга просто извива ръцете на клуба. Не бива да се процедира така. Той идва от някое градче в Бразилия, ти си го направил футболист, станал е известен заради теб и накрая ти извърта номер. Убеден съм, че всичко идва от хора, които му мътят главата. Каранга сам няма да измисли всичко. И аз съм изпитвал подобни неща на гърба си", добави Паро.