Паралия! Григор мина кота 10 милиона долара

Григор Димитров става все по-богат и по-богат. Фактите са красноречиви – той отдавна е милионер, а общият брой на приходите му от наградни фондове наскоро надхвърли 10 милиона долара. Справката може да бъде открита на няколко места в интернет и най-вече в Уикипедия. Там точната цифра е 10 407 296 долара.

Разбира се, това не е чиста печалба на Гришо, тъй като той има и доста разходи, които отиват по пътувания, нощувки, екипировка, ракети, както и за заплати на щаба му – треньор, масажист и други. Да,  някои  турнири, особено от Големия шлем, поемат всички разходи, но  има и такива, за които трябва да бръкнеш в джоба си.

Така или иначе, Гришо отдавна е милионер, а от месец на месец парите му се трупат ли трупат.
Източници на вестника на народа разкриха, че Димитров има заделен точно 1 милион  долара, които не пипа. Те се съхраняват в швейцарска банка, намираща се в столицата Берн.

„Те са му, както се казва, за черни дни. Не ги бара изобщо. С другите си финансови средства плаща всичките си сметки и си купува, каквото си пожелае”,  твърдят близки до най-добрия български тенисист за всички времена.

Неговата любима Никол, къде на майтап, къде насериозно, твърдяла, че Гришо още преди една година я е задминал в класацията по пари. Но в никакъв случай нямало да допусне той да я издържа, защото и тя печелела достатъчно. Даже предостатъчно.

С въпросните пари Григор е най-богатият ни действащ в спортист в момента. Мнозина твърдят, че Гришо е минал по богатство и Димитър Бербатов, който от доста време не се радва на солидни приходи.

„Бербо печелеше здраво, докато играеше в Англия. Както и в Монако. Но после в гръцкия ПАОК притокът му на пари секна. Да не говорим за дългия период, в който не беше на терена. Сега в Индия ще навакса добре, защото само в рамките на четири месеца, колкото продължава местното първенство, ще получи 1 милион долара. Отделно индийците са му дали 500 000 долара на ръка само защото е подписал договор с тях”, коментират пред „ШОУ” във футболните ни среди.