Палийски се сопна: Кръг от хора вкарват напрежение в Ботев

Президентът на Ботев Пд Ангел Палийски разкри, че бюджетът на клуба е вдигнат с 40 процента спрямо миналия сезон и че ръководството стои плътно зад треньорския щаб.

"Тенденциозно, определен кръг от хора още след спечелването на купата не спират да вкарват напрежение на всякакви нива. Не може да се създават легенди за големите пари от Косоко, след като те все още не са постъпили в клуба. Те ще дойдат на два транша до Нова година. Датите са заложени в договора му за продажба. Нелепо е да се твърди, че някой "маже ските" на Николай Киров и щаба му, след като ние като ръководство, съгласувано с целия спортен щаб и по тяхно желание, сме взели решение да се надгражда. Пет нови попълнения сме взели, за да може треньорът да го направи. Киров донесе толкова радост на ботевистите. Той и щабът му имат пълната ни подкрепа. Ще разкрия, че бюджетът за първия отбор е вдигнат с 40% спрямо миналата година. Трябва да се отчете, че задържахме и подписахме нов 3-годишен договор с Тодор Неделев. Подписаха се нови договори с други основни футболисти. На треньорите е даден картбланш да намерят достоен заместник на Виктор Генев. Категорично заявявам, че стоим твърдо зад действията и решенията на Киров", сподели Палийски, цитиран от "Тема спорт".

"В последните 2 години за клуба са осигурени 8.5 млн. лева под формата на спонсорства и рекламни договори. Ако някой може да осигури повече или по-малко, да заповяда, и тогава отборът ще стане още повече финансово стабилен. След края на участието ни в Лига Европа заявих, че парите, заработени в турнира, ще бъдат използвани за Колежа. Когато средствата постъпят в клуба, ще се платят глоби към УЕФА и премии на момчетата, които те напълно заслужават. Така около милион ще остане за Колежа. Поканих всички, чиято болка е стадионът, на среща. Има начини, по които строежът на стадиона може да бъде рестартиран. Обсъдихме ги", добави босът на канарчетата.