Отборът на Везенков се продава за 2 милиарда

снимка: twitter.com

Собственикът на Бруклин Нетс Михаил Прохоров ще продаде мажоритарен дял от баскетболния отбор. Планът на руския милиардер е това да се случи постепенно, твърди "Ню Йорк Пост". Първо 52-годишният бизнесмен желае да продаде миноритарен дял, а след това на няколко етапа да предаде и другите части от акциите на бъдещия собственик. Целият дял е оценен от руснака на 2 милиарда долара.

Целта на Прохоров е до 3 години той вече да не е собственик на организацията, която в момента претърпява пълно преустройство. Откакто се премести от Ню Джърси в Ню Йорк клубът преминава през лош период, свързан с липсата на успехи. Може би това е една от причините руснакът да сдаде юздите на друг собственик, който да опита да възроди "мрежите".

Именно Бруклин избра родният национал Александър Везенков под номер 57 в тазгодишния драфт на НБА в края на юни. 22-годишното крило обаче продължава да трупа опит в Барселона и не е ясно кога ще се присъедини към новия си отбор, за да стане вторият българин след Георги Глушков, играл в най-силното баскетболно първенство на планетата.