Отборите от Висшата лига сами скъсяват трансферния си прозорец

Клубовете от английската Висша лига обмислят сами да скъсят трансферния си прозорец и той да изтича точно преди началото на сезона, съобщават медиите на Острова. В момента тимовете от английското първенство могат да привличат играчи до полунощ на 31 август, докато сезонът е започнал още в средата на месеца. Това не се харесва на треньори и директори, които желаят да приключат всички сделки преди старта на кампанията и да се концентрират само и единствено върху футбола.

Предложението ще се разгледа от специален съвет, съставен от директори на всички 20 клуба от Висшата лига. "Ако прозорецът затвори преди началото на сезона, ние ще мислим само за това, което става на игрището", заяви мениджърът на Суонзи Пол Клемънт. "Почти всички клубове са съгласни и промяната може да е факт от следващата година". Със сигурност британецът е един от потърпевшите от настоящото положение, защото Евертън от месеци изкушава звездата му Гилфи Сигурдсон, но до сделка не се е стигнало въпреки началото на кампанията.

Правилото обаче има и друга гледна точка и то може да ощети сериозно клубовете от елита на Острова. Евентуална промяна няма да попречи на отборите в Европа да измъкват футболисти от Висшата лига до края на август.