От щаба на Джошуа: Преговаряме за мач с Пулев!

снимка: официален фейсбук на Кубрат Пулев

Мениджърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, заяви, че преговаря за сблъсък между британеца и най-добрия български боксьор Кубрат Пулев. Легендата Владимир Кличко трябваше да се изправи срещу Ей Джей в реванш на 11 ноември в Лас Вегас, но днес долетя сензационната новина, че украинецът прекратява кариерата си на ринга.

Това означава, че Кобрата остава единственият претендент за пояса на IBF, който Джошуа завоюва, след като нокаутира Кличко на 29 април тази година. Неведнъж той британският боксьор заявяваше, че ако не се бие с 41-годишния украинец, ще го направи срещу Пулев. Ако откаже подобна битка, Джошуа моментално ще изгуби титлата на IBF.

"Когато IBF насрочи реванша на Антъни Джошуа срещу Владимир Кличко, имаше условие, че ако Антъни не се бие срещу Кличко, то негов съпреник ще е Пулев, така че вече водим разговори с Кале Зауерланд”, заяви Еди Хърн пред Sky Sports News. 

"Антъни е много млад и винаги готов за битка. Той тренира много и ми се обаждаше всеки ден да ме пита дали Кличко ще приеме офертата за реванш. Е, вече имаме окончателен отговор. Феновете могат да видят следващия двубой на Джошуа по-скоро, отколкото бе насрочен този с Кличко", сподели Хърн. Sky Sports отбелязва, че е много вероятно Ей Джей и Кобрата да премерят сили на 28 октомври в Кардиф.