От Пирин скочиха на БФС за дузпата: Обърнете внимание на кадровия си потенциал

снимка: levski.bg

Ръководството на Пирин скочи на БФС заради скандалното съдийство на главния рефер Валентин Железов при загубата на "орлетата" от Левски с 0:3. При резултат 0:0 "сините" получиха много спорна дузпа за нарушение срещу Холмар Ейолфсон. Шефвовете на Пирин обвиниха реферите на двубоя в тенденциозно съдийство и призоваха БФС да вземе бързи и спешни мерки, като започне да налага нови, "по-можещи" съдии.

Предлагаме ви декларацията без редакторска намеса:

"Декларация от ръководството, треньорите и футболистите на ОФК Пирин ЕООД Благоевград,

на вниманието на всички медии и Съдийската комисия към БФС.

Уважаеми колеги, ръководители и привърженици на футбола,

Провокирани сме да изразим гласно несъгласието и възмущението си срещу тенденциозното съдийство от страна на съдийската бригада по време на двубоя от 19-ия кръг на Първа лига между Левски и Пирин.

ОФК Пирин рядко коментира и влиза в полемика с реферите и ръководството на българското съдийство, но вчерашният двубой бе предрешен с помощта на грешни отсъждания. Визираме конкретно ситуации от първото полувреме - две несъществуващи засади при обещаващи голови атаки за ОФК Пирин и отсъждане на абсурдна дузпа в полза на домакините.

Преди година, в подобен сценарий, се озовахме при гостуване на Нефтохимик в Бургас. Тогава ние чинно подадохме жалба до Съдийската комисия на БФС, а впоследствие ни бе отговорено, че "да", има дузпа за Пирин при резултат 0:0, но бидейки пропусната от главния рефер, това не е предрешило крайния изход от двубоя (загубен впоследствие). Е, за нас една измислена дузпа вчера предреши крайния изход и искаме последствия.

Бихме искали да обърнем внимание чрез тази декларация на цялостната ситуация, а именно с цялото уважение към всички отговорни фактори и рефери да престанат да се крият и обосновават грешни решения зад и на гърба на уважаван специалист в съдийството, какъвто безспорно е Марк Бата.

Уважаеми колеги, апелираме още Съдийската комисия сериозно да обърне внимание на кадровия си потенциал и качества. Със сигурност в България има можещи и способни рефери, в това не се съмняваме. Притеснителна е явната ангажираност към налагането на неможещите.

С уважение

ОФК Пирин ЕООД Благоевград".