Още лоши новини за Пулев: Вече не е претендент

снимка: twitter.com

Освен контузията, която получи, Кубрат Пулев няма да се радва и на новината, че загуби позицията си като претендент за титлите на WBA, IBF и IBO в тежка категория. Това обяви промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, пред boxingnews24.com. Както вече знаете, двубоят между българина и Ей Джей на 28 октомври в Кардиф няма да се играе заради травмата на Кобрата. На негово място ще излезе Карлос Такам, който е 3-и в ранглистата на IBF и автоматично се превръща в задължителен претендент.

Освен това, Пулев може да не получи мач с Джошуа тази или следващата година. Българинът изгуби и възможността да спечели цяло състояние, като сега ще прибере минимален процент от договорената сума.

"Пулев трябваше да спечели много пари, а сега загуби позицията си на претендент за световната титла. Ще вземе може би 1/7 или 1/8 от сумата, която имаше по договор за мач срещу Джошуа. Може би някъде другаде биха провели мача и с контузията на Пулев, но не и в този случай. Това е последното нещо, което ние искаме. А ние искаме най-вече боксьор, който ще търси отчаяно победата. Положението е такова при Такам", каза Хърн.

Според Хърн, Пулев може да получи утешителен двубой срещу някой от другите претенденти за титлата във версията на Международна боксова федерация (IBF), след като Такам зае неговото място именно като номер 3 в ранглистата й. Ако това е вярно, то Кобрата може да се изправи срещу четвъртия Кристиан Хамър (Румъния) или петия Джарел Милър (19-1) от САЩ.