Официално! Разрешиха на Фюри да се върне на ринга

Бившият световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Тайсън Фюри получи разрешение да се завърне на ринга и отново да се боксира. Британската антидопингова агенция (UKAD) обяви, че наказанието на Фюри за употреба на допинг изтича днес. Британецът се съгласи на споразумение за двегодишно наказание за допинг, но със задна дата от 13 декември 2015 година. Санкцията е заради положителна проба с веществото нандролон. Същата съдба има и братовчед му Хю Фюри, който също може да се завърне на ринга.

„Две години не съм се качвал на ринга. Дебел съм като прасе, космат като животно, но все още съм гладен като лъв. Имах две години, за да осмисля много неща, но съм амбициран да се върна и да бия всеки, който ми се изпречи“, коментира наскоро Фюри, който трябва да си върне и отнетия лиценз, за да участва в боксови мачове.

Заради положителната допинг проба UKAD анулира резултите на Тайсън Фюри до февруари 2015 година, но всички негови мачове след това, включително и този с Владимир Кличко, остават в сила. През ноември 2015 година британецът победи украинеца по точки и спечели титлата при най-тежките в три различни версии – Международна боксова федерация (IBF), Световна боксова асоциация (WBA) и Световна боксова организация (WBO). Малко след това той бе лишен от титлата на IBF, след като отказа да проведе сблъсък за нейната защита.

През юни 2016 година Фюри беше обвинен в употреба на кокаин, а през октомври същата година му беше отнет британския лиценз. През тази година Фюри първо реши да сложи край на кариерата си, но след това размисли и каза каза, че до следващото лято ще е готов да се изправи срещу настоящия световен шампион Антъни Джошуа. 29-годишният боксьор има 25 победи от 25 мача на ринга, а сега отново трябва да бъде допуснат до листата а претендентите за титлите, които му бяха отнети.