Официално: Кубрат Пулев продължава със "Зауерланд"

Най-добрият боксьор на България Кубрат Пулев преподписа договора си с германската компания "Зауерланд Ивентс".

Преидшният контракт на Кобрата с немците изтече в края на миналата година, скоро след загубения мач за световната титла срещу Владимир Кличко в Хамбург.

Наскоро обаче софиянецът замина на преговори в Германия и се разбра за нов договор с досегашните си промоутъри, които се грижат за кариерата му още от първия му двубой сред професионалистите.

Заедно със "Зауерланд" Кубрат Пулев достигна и до исторически за българския бокс мач за световната титла в тежка категория.

Кубрат Пулев ще започне работа и с нов личен треньор.

След като от "Зауерланд" освободиха досегашния наставник на българина Ото Рамин, Кубрат ще започне работа с именития германски наставник Ули Вегнер. Доскоро Вегнер работеше със световния шампион в полутежка категория Марко Хук, а в момента тренира и Артур Абрахам - световен шампион в суперсредна категория.

Основната цел пред Кубрат Пулев е той отново да спечели правото да бъде претендент №1 за световната титла. По всяка вероятност поясът, който ще бъде атакуван отново, ще бъде във версия Международна боксова федерация (IBF), както бе и в предишния случай.

"Кубрат остава един от най-добрите боксьори в тежка категория в света. Мачът срещу Кличко може би дойде малко рано, само след 20 професионални двубоя. Загубата от голям шампион ще бъде практически опит за него. Кубрат ще се върне по-силен от всякога. Очаквам скоро да получи втори шанс да се бие за световната титла и този път да я спечели", заяви един от шефовете на компанията Кале Зауерланд.