Оферта от Турция за Черната сила кацна на "Герена"

снимка: lap.bg

В офисите на Левски е постъпила оферта за нападателя Жуниор Мапуку. Запитването е от втородивизионния турски Елазъгспор, който изпитва затруднения в атака. Информацията е на местното издание elazighaberkent.com. 

"Елазъгспор изпитва трудности в офанзивен план и затова ръководството започна работа по привличането на нападател. То се е спряло на Жуниор Мапуку от елитния български Левски. Елазъгспор се нуждае от привличането на опитен таран. Все пак привличането му ще бъде подложено на обсъждане", пише изданието.

Физическата кондиция на Черната сила обаче не е на никак добро ниво. Поради тази причина Мапуку тренира по индивидуална програма, за да възвърне най-добрата си форма. Бившият играч на Берое често оставаше на резервната скамейка през есента за сметка на Сержиу Буш, който демонстрираше по-добра кондиция.

Конгоанецът има договор с 26-кратните шампиони до лятото на 2019. Той пристигна това лято като свободен агент и вкара 9 гола в 16 мача за Левски през есента. Треньорът на Елазъгспор Хюсеин Калпар обаче желае да привлече Мапуку и да се бори за промоция в елита на южната ни съседка.