Обертан обеща: Дайте ми 6 месеца и ще си говорим на български (ВИДЕО)

снимка: levski.bg

Новото звездно попълнение на Левски Габриел Обертан даде първото си интервю за "сините", публикувано на техния официален сайт. Той сподели, че е изключително изненадан от България и обеща, че възможно най-бързо ще научи езика.

"Дайте ми 6 месеца и ще се върна пред камерата, за да кажа някои неща на български. Предвид факта, че съм играл в Русия, мога да броя на този език, а вашият е подобен. Но обичам да уча езици и се надявам скоро да се разбираме по-добре", сподели развълнуваният французин.

"Тук се чувствам като в Париж, Мадрид или Лондон. Приятно съм изненадан от България", добави бившият футболист на Манчестър Юнайтед. "Съотборниците ме приеха доста добре. Адаптирах се бързо, защото всички в щаба говорят добър английски".

Той си припомни дните, в които с фланелката на Юнайтед излизаше на митичния "Олд Трафорд". "Това е съвсем различен отбор, там се докосваш до величието. Няма по-добър специалист от Сър Алекс Фъргюсън. Той следи за абсолютно всичко в клуба и е приятелски настроен преди да дойде деня на мача - тогава те нахъсва и изстисква всичко от теб", сподели с усмивка Обертан. "Наистина е сбъдната мечта да играеш за Манчестър Юнайтед".

Той сподели и първите си впечатления от Левски и българския футбол, който го изненадва с качеството си. "Футболът тук е доста физически, но няма да имам проблеми. Имаме силен състав и ще постигнем много успехи". 

Целите на Обертан са точни и ясни: "Искам да играя много, да вкарвам голове и да спечеля шампионата".

Накрая на интервюто французинът обявява с усмивка: "Само Левски, бейби!"

Вижте какво още сподели най-новото попълнение на "сините":