О'Съливан и Хендри станаха фенове на ЦСКА

Двамата най-титулувани и атрактивни играчи по снукър на планетата се присъединиха към огромната „червена" фенска общност. Асовете Рони О'Съливан (5 световни титли) и Стивън Хендри (рекордьор със 7 трофея) получиха ценни подаръци от ЦСКА - екипи със своите имена и символичният №1 на гърба им, тъй като дългогодишната надпревара кой е най-добър в историята на този спорт продължава.

Фланелките им бяха връчени от главния скаут на ЦСКА Велизар Димитров и представителката на клуба Кристина Димитрова след срещата в зала „Универсиада", в която шотландецът Хендри постигна драматична победа с 6:5 над английския си съперник.

Двамата останаха приятно изненадани от жеста на 31-кратния български шампион и дружно извикаха: "Само ЦСКА"!

Те получиха и покана да присъстват на предстоящата среща на тима с Верея, но натоварената програма и предстоящи визити във Варна и Бургас за следващите мачове няма да им позволят да бъдат на трибуните на „Армията" в петък вечер.

Футболните пристрастия на Рони О'Съливан не са случайни. Известният с прозвището си Ракетата спортист е добър приятел с Велизар Димитров от няколко години.

Приятелството им датира от 2013 година след финала на Световното първенство в Швеция, където присъства и Димитров, който е голям фен на снукъра.

"Познаваме се от няколко години и с двамата, мога да кажа, че сме добри приятели. Тук, за демонстративните мачове в София, Пловдив, Бургас и Варна, те са по покана на председателя на българската федерация по снукър Олег Велинов. Със сигурност двамата са най-великите в този спорт, както е и ЦСКА в България. Те се интересуват от футбол, естествено, а също така са и добре запознати с историята на клуба. Често говорим на тема футбол и по-специално за ЦСКА", обясни Велизар Димитров.