Новият румънец в Левски: Дойдох в голям отбор

Най-новото попълнение на Левски - Нелуц Рошу даде интервю за румънския сайт "Dolcesport.ro". Халфът премина на "Герена" от Виторул за сумата от 100 хиляди евро. Той вече е картотекиран и ще може да направи дебюта си за "сините" в Лига Европа срещу Хайдук (Сплит).

Нелуц, кога научи за интереса на Левски?

- Докато бях на лагер във Виторул. Запознах се с офертата, а мениджърът ми я анализира и след това води преговорите. В крайна сметка се стигна до трансфер.

Защо прие да преминеш в Левски?

- На първо място трябва да мисля за себе си и семейството си. Освен това отидох в голям отбор в България. Надявам се, че направих правилен избор. Подписах договор за три години.

Как се чувстваше във Виторул и какво означава за развитието на кариерата ти този клуб?

- Преминаването ми във Виторул бе важна стъпка по пътя към излизането ми в чужбина. Периодът, който изкарах в този клуб, бе отличен. За шест месеца при Хаджи се усъвършенствах като играч, а освен това спечелих титлата.

Какво е мнението ви за Георге Хаджи (б.р. - президент и треньор на Виторул)?

- За него имам само хвалебствени думи в речника си. Това, на което ме научи за шест месеца, нямаше да го разбера за 3 години на друго място в румънската Лига 1. Показа ми много неща.

Не съжаляваш ли, че напусна шампиона? Все пак можеше да играеш в Шампионската лига?

- Аз обаче дойдох в Левски, който участва в другия турнир - Лига Европа. Надявам се, че ще се класираме в груповата фаза на надпреварата.

Какви са шансовете на Виторул в Европа (б.р. - тимът започва от третия кръг в ШЛ)?

- Не искам да говоря за шансове. Пожелавам им от все сърце да влязат в групите на Шампионската лига. Ако не го сторят, то поне да участват в груповата фаза на Лига Европа. Виторул има отличен състав, трябва само да си повярва.

Стъпка напред ли е трансферът ти в България? Какво мнение имат в клуба ти за румънците?

- За мен е стъпка напред, още повече че аз наистина исках тази сделка да се случи. На румънците тук се гледа с добро око. В Левски се отнасят отлично към мен и Серджиу Буш. Приеха ни много добре, нямаме никакви проблеми.