Нови реформи в Кюстендил целят възраждане на Велбъжд

снимка: cska.bg

Съвсем скоро феновете на футбола в Кюстендил отново ще могат да се радват на любимия си Велбъжд. Областният управител Виктор Янев и кметът Петър Паунов изграждат проект, който да възкреси тима. Велбъжд изпадна от "В" група през 2017, но с нови инвестиции и план за действие отборът отново може да се завърне, пише "Меридиан мач". 

Президентът на клуба Васил Русаков е потърсил контакти със специалисти по спортен мениджмънт и вече е изготвена стратегия за пълна реконструкция на детско-юношеската школа и възобновяването на представителния тим. Очаква се още в края на този или началото на следващия месец пред родителите и децата да бъде представена платформа, чрез която рязко ще се подобри функционирането на академията Тя ще започне да изгражда собствени кадри, които да използва за представителния тим. 

"Въпреки всички конфликтни зони и негативи, които търпя, прецених, че трябва да намеря подходящ екип, с който нещата да потръгнат и да оставя младите да работят. Това, което ще се случи, със сигурност ще върне Велбъжд там, където му е мястото. Предстоят финални преговори, има детайли за уточняване, но скоро децата ще получат и по-квалифицирани треньори, и по-голямо внимание, и повече индивидуална работа, за да повярват, че талантът и желанието им няма да бъдат пропилени, както се случи с доста от техните батковци в изминалите години.

Ще се опитаме да осигурим възможност за прогрес на всички местни кадри, които искат да се развиват в областта на футбола. В самото начало основният приоритет ще бъде върху треньорския състав, върху неговото обучение и по-добро осигуряване. Някои от тези, които най-много са ме критикували, могат да се окажат в най-изгодна позиция. Но каузата е много по-голяма от личните интереси, симпатии и противоречия", обяви Васил Русаков.