Нови козирки ще правят сянка на феновете на "Армията"

снимка: Булфото

Градоустройственият план на Борисовата градина предвижда модернизация на стадион "Българска армия".

В интернет наскоро бе публикуван ПУП (подробен устройствен план) на големия парк в центъра на София. В него се уточнява: "Комплекс "Българска армия" - ПУП, допуска модернизация на стадиона чрез частично покриване на трибуните с леки козирки. Не се допуска изграждане на нови и разширяване на съществуващите спортни игрища, внасяне на нови архитектурни обеми и съоръжения, както и промяна в параметрите на застрояване", пише в плана.

Същата модернизация - с леки козирки, е позволена и за националния стадион "Васил Левски". Трябва да се уточни, че въпросният устройствен план не е окончателен, а предварителен. Той ще бъде представен официално днес в Централния дом на архитекта в София, когато ще се проведе и публичното му обсъждане. От общината очакват да има възражения срещу плана.

ПУП ще влезе в сила едва след като удовлетворява всички и бъде одобрен окончателно от Столичния общински съвет. Предвижда се това да стане факт до края на годината.

Припомняме, че спортният министър Красен Кралев обяви, че конкурсът за "Армията" и Панчарево ще се проведе до 2 месеца, тоест около началото на септември, пише "Тема Спорт".