Неймар: Целта е ясна - Шампионската лига

снимка: twitter.com/The Sportsman

Новото бижу на ПСЖ Неймар сподели, че голямата цел през този сезон за парижкия гранд е триумф в Шампионската лига. Бразилецът смята, че френският тим вече е достигнал нивото, което е нужно за спечелване на най-ценната купа в клубния футбол. Той вярва, че това може да стане факт заради многото футболисти в състава, които вече са вдигали трофея.

"Една от най-важните причини, поради която дойдох тук, е, че искам да помогна на клуба да пише история. Трофеят от Шампионската лига не е единственият, който искаме да спечелим, но е много важен. Целта за този сезон е да се опитаме и да го спечелим. Този клуб в момента е на такова ниво. Вярвам, че сме способни да спечелим турнира. Не само защото съставът е много качествен, но и защото е достатъчно опитен. Имаме много играчи, които знаят как се печели Шампионската лига. Аз съм печелил турнира, Дани Алвеш го е правил три пъти, Тиаго Мота е вдигал трофея с Барселона и Интер, Анхел ди Мария също е печелил отличието с Реал Мадрид", сподели Неймар. 

Най-скъпият футболист в историята на футбола каза, че въобще не се интересува от парите, които се дават за даден играч, а от концентрацията му на футболното игрище.

"Трансферните суми нямат нищо общо с играчите. Всичко, от което ние се интересуваме, е да играем за клубове, които да бъдат страхотно предизвикателство, и където можем да имаме успехи. Трансферната сума е бизнес между двата клуба, играчите просто искат да се концентрират върху футбола", сподели бразилецът, за когото ПСЖ брои на Барса колосалните 222 милиона евро.

От началото на сезона в Лига 1 Ней прави истински фурор, като вече има на сметката си 4 гола и 4 асистенции само за 4 изиграни мача.