Нервите на Григор се оказаха железни на старта в Пекин

снимка: twitter.com

Григор Димитров стартира трудно, но все пак успешно надпреварата в Пекин от сериите АТР 500. Първата ни ракета се справи с Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина в три сета - 6-1, 3-6, 6-3 и продължава във втори на кръг турнира. Там той ще се изправи срещу Пабло Куевас (Уругвай) или Хуан Мартин дел Потро (Аржентина).

Гришо започна ударно първия сет, като стигна до 3 брейкбола още при първия сервис гейм на съперника. Той не се възползва от тях, но го проби за 4-1. След това българинът затвърди пробива с отлична игра от основната линия, а при сервис за оставане в сета Джумхур отново не издържа и бе наказан от страхотно играещия Димитров за 6-1 в първата част.

25-годишният представител на Босна и Херцеговина обаче не се бе предал и лютата битка тепърва започна. Във втория сет и двамата бяха безапелационни в своите подавания и непременно ги печелиха без да дават точка за пробив на противника до 3-3. Джумхур взе лесно гейма си за 4-3, а след това получи два брейкбола на сервиса на българина. Той успя да се възползва от втория и сервира за сета, печелейки последното си подаване на 30.

В решителния трети сет Гришо започна доста колебливо. В откриващото си подаване той даде три точки за пробив на бошняка, но в крайна сметка нервите му издържаха и по чудо взе гейма си. Джумхур лесно спечели своите начални подавания, а българинът имаше проблеми и във втория, и в третия си сервис гейм. Във втория се стигна до три дюса, а в следващия Гришо подари на съперника два брейкбола. 26-годишният хасковлия обаче отново показа защо е един от най-добрите тенисисти и измъкна подаванията.

Така се стигна до 4-3 за Григор, който в следващия гейм проби Джумхур с невероятна игра на мрежата и от основната линия. Българинът сервира за мача при 5-3 и го затвори с ас на 15.

Димитров продължава да мечтае за титла в Пекин, след като миналата година достигна финала. Тогава обаче българинът загуби от Анди Мъри с 0-2 сета.