Найден Найденов: Националите по волей тябва да са концентрирани на макс срещу Словения

Волейболните национали излизат срещу Словения утре в мач №3 от Група С на европейското първенство в Полша. Мачът е директен сблъсък за второто място в групата. До момента играчите на Пламен Константинов имат в актива си загуба от Русия (0:3) и победа над Испания (3:0). Словения също допусна поражение от Русия (0:3) и надделя над иберийците (3:0). Преди сблъсъка BGvolleyball.com отново потърси бившия национален селекционер Найден Найденов, който разкри очакванията си за предстоящия сблъсък и разкри какви грешки са допуснали волейболистите срещу Испания вчера.

„Срещу Испания момчетата изиграха един нормален мач, с изключение на втория гейм, където малко подцениха ситуацията. Така се стигна до по-тежък момент. Очаквах, че мачът ще протече по този начин. Можеха да затворят лесно втория гейм, но малко се поотпуснаха. Играта си беше абсолютно нормална. Момчетата от пейката се включиха добре. Видя се, че ако има нужда тези хора могат да вършат работа.

Мачът със Словения със сигурност ще бъде малко по-тежък, но всичко е в нашите ръце. Ако момчетата вдигнат концентрацията и нивото, могат да се справят със съперника си. Словения изгради система, натрупа самочувствие, играчите са по-уверени и от там им се получава играта им. Явно вече изградиха добра система и се представят по най-добрия начин.

Не мога да говоря за психологическо предимство. И двата отбора ще излязат пределно концентрирани. Въпросът е кой има по-добрите качества и кой ще съумее да използва момента, за да спечели.

Ако сме концентрирани и играем наистина като отбор, няма да имаме проблеми и ще спечелим мача. Ще бъде по-трудно, отколкото да победим Испания, но ще успеем.”, коментира пред BGvolleyball.com Найден Найденов.

Срещата е утре от 18.30 часа и ще бъде предавана пряко по БНТ.