Най-големите трансфери от Англия в последния ден

снимка: Guliver/Getty Images

31 август е вълнуващ ден за футболните фенове, защото с него се свързва края на летния трансферен прозорец и немалка част от активността на пазара се повишава именно във финалния момент.

На 31 август вече стана ясно, че Манчестър Юнайтед ще плати 36 милиона паунда на Монако за 19-годишната френска звезда Антони Марсиал. Това е най-големият трансфер на „червените дяволи“ през лятото, като историята помни, че в Англия често именно днешният ден е „рожден“ за мащабни покупки.

Димитър Бербатов подписа с Манчестър Юнайтед за 30.75 милиона паунда през 2008 година в самия край на трансферния прозорец, като тогава сумата бе рекордна за „червените дяволи“.

През зимата на 2011, също в последния ден на прозореца (но зимния), Кени Далглиш доведе в Ливърпул Луис Суарес и Андрю Керъл, като последният струваше рекордните 35 милиона паунда, въпреки че Суарес се превърна в суперзвезда.

Всичко това се случи заедно с 50-милионния (в паунди) трансфер на Фернандо Торес от „Анфийлд“ към Челси, макар и тази сума да не бе оправдана, предвид изявите на испанеца с тима от Лондон.

През 2013 година в самия край на август Месут Йозил пристигна в Арсенал за 42.4 милиона паунда. Засега само Марсиал може да се определи като мащабна покупка, но до края на трансферния прозорец в Англия остават няколко часа.