Наследникът на Недялков: Идвам на "Армията" за титлата

снимка: cska.bg

Новото попълнение на ЦСКА-София Жеферсон даде първо интервю за феновете на отбора пред клубния сайт. Бразилският ляв бек, който бе взет за заместник на Антон Недялков, заяви, че идва на "Българска армия", защото винаги си поставя високи цели. Той сподели, че е готов да помогне на тима за титлата и разкри любопитни подробности от кариерата си, сред които най-интересните бяха свързани с националния отбор. 

"Договорът ми изтече и тогава дойде интересът на ЦСКА. Знам, че това е най-големият клуб в България. Феновете обичат и подкрепят отбора си. Това е първият ми отбор извън Бразилия. 

Играл съм в Интернасионал, където климатът е подобен на този тук. Адаптацията ми върви добре. С Енрике бяхме заедно юноши на Интернасионал. За Каранга съм чувал, но лично не се познаваме. Мисля, че заедно с тях ще вървим напред. 

Аз съм юноша на Витория, след което се преместих в Интернасионал и заиграх професионален футбол. Стигнах и до националния отбор на Бразилия. Бях част от тима за Копа Америка. Тогава бях в страхотна форма, но не го очаквах. Марсело се контузи и повикаха мен. Не успях да играя, титуляр бе Фелипе Луиш, но въпреки това бях много щастлив, че съм част от националния тим.

Харесвам футболисти, които играят на моя пост. Единият е Зе Роберто, който се приключва кариерата си, другият е Марсело. Последният ми официален мач е на 3 декември. След това започнах индивидуална подготовка. Когато разбрах за интереса на ЦСКА засилих темпото. Аз съм професионалист и исках да съм готов. Това, което правим, ще даде резултат в по-късен етап. 

Винаги съм си поставял високи цели. Дошъл съм, защото с ЦСКА гледаме в една посока. Смятам, че с много работа можем да постигнем целите си. Това, което мога да обещая е труд, работа и воля. Приеха ме добре в клуба. Вижда се, че тук има колектив и приятелство. Ще се борим докрай, за да спечелим титлата", заяви новото попълнение на ЦСКА. 

Вижте видео от интервюто с Жеферсон ТУК!