Наим Сюлейманоглу е зле, обяви майка му

галерия:

Майката на Наим Сюлейманоглу - Хатидже, е била допусната от строгия екип на клиника "Мемориал" в Истанбул в най-охраняваната стая на интензивното отделение. В нея, след чернодробна трансплантация лежи човекът, който единствен в света е успял да вдигне три пъти собственото си тегло – щангист №1 за всички времена Наим Сюлейманоглу. 

„Не знам какво очаквате да ви кажа. Знаете, че Наим е тук. Лекарите ми казват, че състоянието му се подобрява, но аз виждам, че той все още е много зле. Господ ще му помогне да се изправи на крака”, казва 80-годишната жена, която напуска заедно с цялото си семейство българското село Птичар в разгара на Възродителния процес и се заселва в Истанбул. И до днес тя продължава да живее в мегаполиса, а най-честият й посетител в дома й, останал пуст и празен след кончината на мъжа й преди няколко година е именно Наим.

Големият въпрос, който вълнува турските медии е мистерията с човека, станал донор на легендата, но избрал самоличността му да бъде запазена в тайна, пише Блиц. „Аз не знам кой е донорът. Синовете ми крият и от мен. Това знаят само Наим и брат му Мухарем. Но това не е и толкова важно. Жестът е важен”, споделя още Хатидже Сюлейманоглу.