Надал се контузи, отказа се в петия сет с Чилич

Рафаел Надал се оказа заради контузия в 1/4-финалния си мач срещу Марин Чилич при резултат 6-3 3-6 7-6(5) 2-6 0-2. Матадора нямаше видими физически проблеми в началото на двубоя, но в четвъртия сет поиска медицински таймаут, след което продължи да се бори с болката, но при 0-2 в петия сет се оттегли.

Марин Чилич ще играе на 1/2-финал с Кайл Едмънд, който по-рано през деня отстрани Григор Димитров.

Двубоят започна с няколко бързи сервис гейма, в които подаващите нямаха никакви притеснения. Финалистът от Уимбълдън 2017 първи трябваше да спасява подаването си в шестия гейм и го направи след 5 спасени брейкбола.

Точка за пробив отрази и Надал, преди да поведе 4-3. След това испанецът дръпна 40-0 от посрещане и реализира скрит сетбол. При 5-3 сервираше за сета и се справи – 6-3.

Световният №1 изпусна точка за пробив в третия гейм от втория сет – 1-2, а при 30-30 след това сбърка форхенд и трябваше да неутрализира брейкбол. Направи го, след което изравни резултата – 2-2.

В петия гейм хърватинът изостана 15-40 и направи двойна грешка. После обаче се възползва от грешките на Матадора и постигна рибрейк – 3-3. Чилич заигра много по-мотивирано и до края не отпусна гейм – 6-3.

След подновяването на играта Рафа опита да върне обичайния си агресивен стил и започна да вкара средно над 80% от първия си сервис. Наложи му се обаче да спаси точка за пробив в третия гейм и нови две в седмия – 4-3.

При 4-5 Марин сервираше за оставане в сета и изостана 30-40. В разиграването след това Чилич конструира отлична атака към мрежата и с воле уинър се отърва – дюс, а после и изравни – 5-5. Стигна се до тайбрек, в който до 5-5 двамата размениха по три минипробива. Решителният момент дойде в следващата точка, когато хърватинът на опразнен корт пропусна форхенд и минибрейкът бе налице. На сетбола Надал имаше сервис и не допусна изненада – 7-6(5).

rafael-nadal

Надал допусна пробив за 1-3 в четвъртия сет, а след като опонентът му затвърди, испанецът поиска медицински таймаут. След подновяването на играта Рафа заличи пасив от 0-40, за да вземе подаването си, но вече имаше притеснения, че е контузен.

При 2-5 Надал сервираше за оставане в частта, но не се справи – 2-6.

Опасенията, че миналогодишният финалист е контузен се потвърдиха, след като още в началото на петия сет Рафа не успя навреме да се изтегли за няколко форхенда. Испанецът продължи да се бори и се опита да превъзмогне болката, но допусна брейк за 0-2 и се отказа.

TennisKafe.com