Надал е най-великият спортист в историята на Испания!

галерия:

снимка: twitter.com

Световният номер 1 Рафаел Надал получи огромно признание от сънародниците си, като бе избран за най-добрия спортист в историята на Испания. Това се случи на церемония в сградата на кметството в Мадрид, организирана от вестник "АС" по случай 50-годишния юбилей на емблематичното спортно издание. По този повод "АС" реши да раздаде няколко награди за спортни постижения.

"Изключително съм благодарен, че получих такава награда, че съм бил оценен по този начин, макар да не обичам да говоря за себе си с подобни думи. Вярно е, че съм постигнал много в тениса, но и в другите спортове имаме много изтъкнати испанци, които са се доказали като иноватори", не скри отново скромността си носителят на 16 титли от Големия Шлем. 

За най-добра спортистка в историята на иберийската страна пък бе избрана плувкинята Мирея Белмонте Гарсия. 27-годишната състезателка е настояща олимпийска шампионка в дисциплината 200 м бътерфлай. Гарсия е и 8-кратен първенец на света. Тя има още два сребърни и един бронзов медал от Олимпийски игри, припомня БГНЕС.