Над 200 човека искали да станат донори на Наим

снимка: twitter.com

Над 200 човека са пожелали да дарят черен дроб на Наим Сюлейманоглу, след като бившият щангист бе диагностициран с цироза. Това заяви брат му Мухарем, който за момента е най-подходящ за донор. Трикратният олимпийски шампион бе приет по спешност в болница в Истанбул преди дни и бе поставен в медикаментозна кома за 48 часа. Сега той е в съзнание, а лекарите са обнадеждени за състоянието му.   

"Над 200 човека потърсиха връзка с нас и болницата, за да дарят орган на брат ми - мъже, жени, лекари, всякакви хора. Искаме да им благодарим на всички, които ни оказват подкрепа и на президента на Турция Ердоган. Надявам се, че скоро ще има подходящ орган и брат ми ще бъде спасен", сподели Мухарем пред медиите в южната ни съседка, цитиран от БТВ.

В момента Сюлейманоглу е в болница "Мемориал" в Истанбул, където се извършват чернодробни трансплантации. Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган редовно звъни в болницата, за да се информира за състоянието на легендарния спортист.

Брат му пък призна, че най-вероятно някой измежду 7-8 роднини ще дари черния си дроб на Наим.

"Има 7-8 лица, роднини, които са най-подходящи за донори. Те са в добро здравословно състояние и в момента се изследва дали са съвместими. Най-вероятно някой от тях ще бъде донор", разкри братът на Сюлейманоглу.