Мюлер изрита Надал от Уимбълдън след феноменален петчасов трилър

снимка: БГНЕС/EPA

Сензацията е факт! Рафаел Надал е аут от "Уимбълдън". Жил Мюлер успя да победи Матадора в изключителен трилър на корт №1. Люксембурецът спечели с 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 15:13 за феноменалните 4 часа и 51 минути, а безспорно битката се превърна в мача на турнира. Цели два часа и 15 минути се игра решителният пети сет. Така световният №26 успя да стигне до 1/4 финалите, където ще играе с Марин Чилич.

В първия сет Надал пръв стигна до точка за пробив, но Мюлер се спаси и на свой ред в следващия гейм проби. Това бе напълно достатъчно, за да спечели първия сет.

Втората част имаше сходна ситуация. При 4:3 за Рафа, той имаше два шанса за пробив, но люксембурецът се спаси и проби в следващия гейм.

В третия сет Надал вече нямаше какво да губи и успя да пробие за 3:1. Рафа можеше да пробие още 1 път, но не го направи и все пак спечели сета.

Идентична с първите два гейма бе и четвъртият. Надал имаше два шанса за пробив, но не успя. Последва друг гейм, в който Рафа успя след четвъртия брейк пойнт да пробие. Така се стигна до решителен сет.

Петият сет бе истински трилър. При 5:4 Мюлер стигна до два мач бола, който обаче Надал отрази. Рафа имаше шанс да пробие за 7:6, но не успя. 55 минути по-късно Мюлер стигна до нови два шанса за пробив, но испанецът пак се спаси. Точно преди това Рафа имаше 4 шанса за пробив, но не успя да се възползва. Стигна се до 14:13 Мюлер. В подаването на Рафа, той стигна до 40:15. Люксембурецът най-сетне успя да се възползва от тях и спечели мача и титаничната битка.