Мъри на прага да поеме изненадващ отбор

снимка: БГНЕС

Станимир Стоилов е сред фаворитите за селекционерския пост на казахстанския национален отбор. Това разкри пред "България днес" футболният агент Мирчо Димитров. Той заяви, че Мъри има оферти и от водещи клубове от руския елит.

"Говорил съм с шефовете на казахстанския футбол и работим по варианта българин да поеме националния им отбор. Там са изключително доволни от работата на Мъри Стоилов, Димитър Димитров и Стойчо Младенов. Вариантът е българин да е селекционер, а негови помощници да са местни специалисти.

Специално Стоилов няма нужда от адаптация, говори перфектно езика и би свършил много добра работа. Друг е въпросът дали той ще се съгласи. Никой не е постигал такова нещо, каквото българските треньори направиха в Казахстан. Те са боготворени там. Решението за бъдещето е в ръцете на Станимир.

Той има много оферти, според мен трябва да потърси ново предизвикателство извън Астана. Ако поиска, той може да остане в Казахстан и 100 години, толкова е уважаван. Интерес към него има и от сериозни отбори от руското първенство", заяви Димитров.

Мъри стана шампион на Казахстан с Астана за 4-и пореден път. Договорът му с клуба изтича в края на годината.