Мъри аут до края на сезона, вижте кога се завръща

снимка: Facebook.com/Andy Murray

Анди Мъри обяви, че няма да играе повече до края на сезона. Британецът е измъчван от сериозна контузия в хълбока, която получи на "Уимбълдън" тази година и именно тя е причината носителят на 3 титли от Големия шлем да си даде по-голяма почивка. Анди обяви новината в профила си във "Фейсбук". 

"За съжаление, няма да мога да се състезавам на предстоящите турнири в Пекин и Шанхай и, най-вероятно, на последните два във Виена и Париж заради контузията ми в хълбока, която ме тормози от няколко месеца.

След консултация с множество водещи специалисти през последната седмица, както и с моя екип, решихме, че това е най-доброто решение за мен в дългосрочен план.

Въпреки че това бе разочароваща година на корта в много отношения, аз съм уверен, че след този удължен период на почивка и рехабилитация ще мога да бъда на най-доброто си ниво отново и да се боря за титли от Големия шлем догодина", обяви Мъри.

Тенисистът добави още, че ще започне да играе отново на турнира в Бръзбън през 2018 година. Той се явява подготовка за Откритото първенство на Австралия и тази година бе спечелен от първата ни ракета Григор Димитров.