Моу сплаши феновете на Юнайтед: Германия и Франция? Защо не!

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо накара феновете на "червените дяволи" да изтръпнат, заявявайки, че не смята да удължава договора си с клуба. Специалния сложи подписа си под контракт за 3 години с опция за още една през лятото на 2016 година, когато наследи на поста Луис ван Гаал. Много се говори как той иска да посвети бъдещето си изцяло на Юнайтед, но самият португалец призна, че ако не удължи договора си, това няма да попречи на резултатите му.

"Не се нуждая от нов контракт, за да достигна лимита си на работа. Нямам проблем да изпълня договора си и да реша какво искам да правя след това, както и клубът да реши същото", заяви Моу пред "The Times".

Специалния си остави отворена вратичка за бъдеща работа в Германия и Франция - единствените топ първенства, които не е завладял, след като спечели титлите във Висшата лига с Челси, в Примера с Реал (Мадрид) и в Серия "А" с Интер.

"В миналото винаги исках да работя на различни места. Когато отидох в Челси през 2004, никога не ми е хрумвало да оставам там 20 години. Никога", заяви Моуриньо. "Когато отидох в Италия, в ума ми вече се бе настанила мисълта за Испания. Ако сега ме попитате дали бих искал да отида във Франция или Германия, бих казал: "Защо не, защо не?".

Моу все пак даде частично успокоение на феновете на своя отбор, като заяви, че страстта му към футбола на Острова е по-голяма от всичко.

"Винаги мислех за Италия и Испания, но Англия е моята страст и в момента мога да заявя, че искам да остана тук за много години", сподели Жозе Моуриньо.