Моу: Не Кристиано е моят номер 1, а Матич

снимка: twitter.com

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо разкри, че най-добрият играч, когото е тренирал, не е Кристиано Роналдо... а Неманя Матич. Двамата работиха заедно в Челси при втория период на португалеца в Лондон, когато спечелиха и титлата, а това лято Специалния отмъкна любимеца си под носа на бившия си клуб. Моу е тренирал още невероятни таланти като Дидие Дрогба и Еден Азар, но признава, че професионализмът и класата на сръбския халф са ненадминати.

"Не мога да кажа, че има по-добри футболисти, които съм тренирал, от Матич", категоричен бе Моу пред "Таймс". "С него имаме връзка, която ще остане завинаги. Спомням си един мач - вкарах го в игра в 45-ата минута, но се наложи да го изкарам в 70-ата. Пресата иска история, иска кръв. Моята, неговата или на двамата. Той бе наистина натъжен. Но на следващия ден идва и ми заявява: "Не съм доволен от това, което направи с мен, но грешката е моя. Виждам защо си ме сменил по начина, по който играх. Но нека продължим напред." Е, не продължихме, защото след няколко седмици ме уволниха", разказа интересната случка Моуриньо.

"Но той остана едно от "моите момчета". С него останахме близки дори в годините, когато не работехме заедно. Така че знам, че големият човек винаги е тук", сподели Моу.