Москва не вярва на сълзи! Дясната ръка на Путин подпука легендата Овечкин

Дясната ръка на Владимир Путин - вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин нападна остро и публично легендарния хокеист Александър Овечкин. Мега звездата на Вашингтон Кепитълс преди часове отказа да играе за "Сборная" на Олимпиадата в Пьончанг догодина. Това меко казано вбеси и без това докачливия политик.

"Ако искаше да играе за националния отбор, щеше да намери начин. И адвокати не са му нужни. Всеки сам решава кое е важно за него и кое не", написа Рогозин в Туитър и предизвика цунами от реакции в страната.

Овечкин съобщи официално, че пропуска Олимпиадата. Руският гений с шайба и стек в ръка подчерта, че от НХЛ са поставили такива условия на играчите да ги пуснат за Игрите, че няма как някой да ги изпълни. Той обвини за всичко ръководството на Лигата, която администрира хокея в САЩ и Канада. НХЛ прекрати още през април преговорите с МОК. Американците поискаха солидни компенсация, за да пуснат хокеистите в Южна Корея. МОК не се съгласи. Това е в общи линии историята, но както знаем отлично - Москва не вярва на сълзи.

Александър Овечкин е истинска легенда на Русия. Той дебютира за националния отбор през 2004 година. Има 96 мача със 76 точки - 43 шайби и 33 голови асистенции. Три пъти световен шампион със "Сборная". Но след думите по негов адрес на Рогозин май ще си навлече доста негативи.