Михаил Таков: Пулев да не реве, че няма време! Претендент е от 1 година

Главният треньор на националния отбор по бокс Михаил Таков коментира ситуацията около Кубрат Пулев и предстоящия му мач за световната титла на IBF срещу Антъни Джошуа.

“Проблемите, които се тиражират по оста Пулев - “Зауерланд” около датата за провеждане на мача с Джошуа, са много деликатна тема. Преди всичко обаче трябва да се каже, че той си има договор. В него са записани ясно нещата, а ние не можем да се месим. В този ред на мисли, не можем да коментираме нещо, което не знаем. Имаме право да бъдем недоволни от случилото се, виждайки какво става отстрани. Но само и единствено това.

Да - Кубрат нададе вой, което е нормално. Но трябва да си дадем сметка, че много от нещата са останали неизказани. На практика никой няма да излезе и да покаже какъв договор е подписал Пулев със “Зауерланд” и какво пише в него. И в този ред на мисли, ако започнем да раздухваме това, само можем да навредим на Кубрат. Трябва да ги оставим и те да си се разберат помежду си.

Другото, за което много се говори, е дали Кобрата ще има достатъчно време за подготовка. Ами че той не е спирал. Кубрат не е от хората, които ще легнат и няма да правят нищо. За двата месеца, които остават до боя, с треньора му Ули Вегнер могат да избистрят тактика и да проведат една нелоша подготовка.

Пък и Кубрат почти от една година е официален претендент на IBF за световната титла на Джошуа. Той не може да има претенции. Така че няма как да коментираме договорните отношения между Кубрат Пулев и “Зауерланд”. Да, със сигурност има нещо написано и нещо, което не е показано. Все пак става въпрос за боксьор от световна величина и промоутърска компания от световна величина, така че и двете страни трябва да си изпълняват договорните задължения. И ако някъде са сгрешили, те сами ще си се оправят.