Мейуедър се репчи: Тръгвам в атака, МакГрегър е фаворит само на хартия

снимка: БГНЕС/EPA

Бившият световен шампион по бокс Флойд Мейуедър обясни, че ирландската звезда в смесените бойни изкуства Конър Макгрегър "има предимство на хартия" преди мача им на 26 август.

40-годишният боксьор се завръща на ринга след близо 2 г. отсъствие и е считан за абсолютен фаворит, тъй като ММА боецът ще направи дебют в бокса. В промоционалните събития Мейуедър обясняваше, че Макгрегър няма шанс, но сега промени мнението си.

"Макгрегър е много по-млад (Конър е на 29). Когато погледнете мен и Конър Макгрегър на хартия – той е по-висок, с по-дълги ръце, по-едър. По-млад е, младостта е на негова страна. А аз отсъствах две години. Вече съм на 40. Ако погледнете всичко, на хартия то е в полза на Конър Макгрегър.

Вече съм по-стар. Не съм същият, който бях преди 2 години. Не съм същият, който бях преди 5 г. Вече изоставам. Боксьор като Андре Берто не би трябвало да издържи 12 рунда срещу Флойд Мейуедър, но спомнете си, аз бях на 38 тогава. Очевидно е, че вече не съм същият и позволявам на такъв боксьор да загуби по точки. Не съм същият, какъвто бях преди.

Преди 90% от победите ми бяха с нокаут. Очевидно загубих нещо през годините. Не съм казал, че не мога да се боксирам. Казах, че не съм същият Флойд Мейуедър, който бях преди време.

Това не може да е мач, в който да разчиташ на защитата. Трябва да отида при него. Дължа го на хората заради мача с Пакиао. Те не бяха доволни от него. Но ще останат доволни от този мач", сподели Мейуедър, цитиран от offnews.